DNVGL.NL

Training Process Performance

Deze training biedt praktische antwoorden op vragen als: hoe bruikbaar zijn mijn huidige metingen van processen, hoe zorg ik dat mijn doelen en resultaten zo zijn geformuleerd dat ze gemeten kunnen worden, hoe kies ik de juiste meting en wat is belangrijk om vast te leggen over de meting?

Neem contact op:

C0ntact DNV GL Business Assurance Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922706.

Wilt u een offerte aanvragen voor deze training?

Offerte
DELEN:
PRINTEN:
Reporting services from DNV GL - Business Assurance

Training Information

  • Duur:

    2 dagen

  • Prijs:

    Op aanvraag

“The principal change from ISO 9001:2008 is an elevated focus on processes, which is something that appears throughout the ISO 9001:2015. Whereas ISO 9001:2008 “promoted” the adoption of a process approach, ISO 9001:2015 mandates this.”“In addition, organisations need to determine performance indicators that allow for the effective operation and control of processes, determine responsibilities and authorities for processes, identify risks and opportunities for processes, and plan to address these.”  

Vanaf 2015 schrijft ISO 9001:2015 voor dat uw kwaliteitsmanagementsysteem gebaseerd is op de procesbenadering en wordt een sterker accent gelegd op het meten van de resultaten van uw processen met prestatie-indicatoren en het signaleren van kansen en risico’s in processen. Deze training biedt praktische antwoorden op vragen als: hoe bruikbaar zijn mijn huidige metingen van processen, hoe zorg ik dat mijn doelen en resultaten zo zijn geformuleerd dat ze gemeten kunnen worden, hoe kies ik de juiste meting en wat is belangrijk om vast te leggen over de meting? Deze vragen worden beantwoord door middel van een QuickScan (zelfevaluatie vragen), discussie, voorbeelden en praktijkoefeningen.

Leerdoelen
U leert de samenhang zichtbaar maken tussen beleidsresultaten, resultaten van processen en resultaten van kritische activiteiten; u kunt vage beleidsresultaten herkennen en herformuleren zodat resultaten meetbaar gemaakt kunnen worden. U leert hoe u zinvolle metingen kunt ontwerpen en welke informatie minimaal vast te leggen.

emptyBestemd voor
De training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het bepalen van procesresultaten en het meetbaar maken van procesresultaten. Daarbij kunt u denken aan managers, medewerkers (teams) en staffunctionarissen.

Instroomniveau
Voor deze training is geen voorkennis vereist. Kennis over ISO 9001 met name de normen over processen, het meten van resultaten is aanbevolen. U kunt de effectiviteit van de training vergroten door de volgende informatie te verzamelen en mee te nemen naar de training:
  • beleidsdocumenten en werkplannen met resultaten
  • opsomming en beschrijving van bestaande (procesprestatie)metingen
  • voortgangsrapportage met prestatiemetingen
In-company
Deze training wordt alleen als in-company training aangeboden en kan op aanvraag in uw eigen organisatie worden gegeven. Indien gewenst kunnen we de inhoud en het programma verder aan uw wensen aanpassen. Voor een offerte kunt u contact opnemen met ons op T:010 - 2922706 of klik op onderstaande button en vul het formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.