DNVGL.NL

Training Procesbenadering en risicomanagement volgens HLS

Tijdens deze training wordt op een praktische wijze uiteengelegd hoe een procesontwerp kan worden gemaakt en welke elementen van belang zijn.

Neem contact op:

C0ntact DNV GL Business Assurance Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922706.

Wilt u zich inschrijven voor deze training?

Inschrijven
DELEN:
PRINTEN:
Human rights

Training Information

 • Duur:

  2 dgn

 • Prijs:

  € 1095 excl. btw

 • When:
  Add to calendar 2017/12/11 11:37 2017/12/12 14:33 Training Procesbenadering en risicomanagement volgens HLS Tijdens deze training wordt op een praktische wijze uiteengelegd hoe een procesontwerp kan worden gemaakt en welke elementen van belang zijn.
  https://www.dnvgl.nl/training/training-procesbenadering-en-risicomanagement-volgens-hls-80201
  This only adds the training to your calendar, please remember to register for this training.
  Postillion Deventer false YYYY/MM/DD akeGphYOczrmtQTfhmEQ22349

Trainingsdata

Startdatum
Einddatum
Duur
Prijs (excl. btw)
Locatie
Inschrijven
Startdatum
11/12/2017
Einddatum
12/12/2017
Duur
2 dgn 
Prijs (excl. btw)
€ 875
Locatie
Deventer
Inschrijven
Inschrijven
Startdatum
19/02/2018
Einddatum
20/02/2018
Duur
2 dgn 
Prijs (excl. btw)
€ 875
Locatie
Oisterwijk
Inschrijven
Inschrijven
Startdatum
14/05/2018
Einddatum
15/05/2018
Duur
2 dgn 
Prijs (excl. btw)
€ 875
Locatie
Dordrecht
Inschrijven
Inschrijven
Startdatum
17/09/2018
Einddatum
18/09/2018
Duur
2 dgn 
Prijs (excl. btw)
€ 875
Locatie
Oisterwijk
Inschrijven
Inschrijven
Startdatum
19/11/2018
Einddatum
20/11/2018
Duur
2 dgn 
Prijs (excl. btw)
€ 875
Locatie
Deventer
Inschrijven
Inschrijven

Een procesbenadering is een van de managementprincipes voor managementsystemen. Het zorgvuldig ontwerpen van processen maakt het mogelijk dat processen kunnen worden beheerst zodat doelstellingen zoals klanteisen en – wensen kunnen worden gerealiseerd en de bedrijfsvoering voor wat betreft prestaties en risico’s “in control” zijn.  De High Level Structure is een uitstekende kapstok om managementsystemen te integreren en te koppelen aan de processen zoals die binnen een organisatie worden uitgevoerd. 

Tijdens deze training wordt op een praktische wijze uiteengelegd hoe een procesontwerp kan worden gemaakt en welke elementen van belang zijn. Verder wordt behandeld hoe processen in onderling verband kunnen worden gebracht en binnen de High level structure een plaats krijgen. De stakeholderanalyse en de bijbehorende risico-inventarisatie maken het verhaal compleet.  

Inhoud 

De volgende onderwerpen komen aan de orde:  

 • Definities: wat is een proces en zijn de verschillende definities voor verschillende soorten processen?
 • Hiërarchie van processen, procedures en werkinstructies: processen kunnen op verschillende niveaus in de organisatie bestaan. Wat wordt waarvoor gebruikt en wie is verantwoordelijk?
 • Elementen van een procesontwerp: bij een goed procesontwerp wordt rekening gehouden met alle factoren die belangrijk zijn bij een goede uitvoering van het proces. Wat zijn die elementen en op welke wijze kunnen deze in het model worden meegenomen.
 • High Level structure: wat is betekenis van de High Level Structure en op welke wijze kan deze inhoud krijgen. Wat betekent integratie van managementsystemen en hoe geeft het high level procesmodel structuur?
 • Gebruik van performance indicatoren: Het definiëren van de juiste prestatie-indicator is afhankelijk van de beoogde doelstellingen en resultaten, maar ook wat stakeholders en klanten van het resultaat verwachten. Hoe kunnen doelstellingen en resultaten worden vertaald naar indicatoren en op welke indicatoren moet worden gestuurd?
 • Risico inventarisatie: op welke wijze kunnen voor een proces de risico’s in kaart worden gebruikt, wat zijn risico categorieën en hoe kan risicobeheersing in het proces worden opgenomen?
Leerdoelen  

Na de leergang zijn de deelnemers in staat om processen en de High Level Structure in samenhang inhoud te geven. Verder zijn de deelnemers in staat om procesontwerpen te maken en om bijbehorende begrijpelijke procesmodellen te vervaardigen. De deelnemers leren welke elementen in een procesontwerp van belang zijn, daarbij wordt speciaal aandacht gegeven aan de prestatie-indicatoren en risico’s. 

Bestemd voor 

Deze training is bestemd voor een iedereen die betrokken is bij het ontwerpen, inrichten en vastleggen van processen en managementsystemen.  

Instroomniveau 

De deelnemers dienen overzicht te hebben van de processen binnen de eigen organisatie en inzicht te hebben van de wijze waarop procedures en werkinstructies van de organisatie worden gemaakt. Dit vergemakkelijkt de vertaling van het trainingsmateriaal naar de eigen situatie.  

Incompany

Alle trainingen die DNV GL verzorgt, kunnen op aanvraag in uw eigen organisatie worden gegeven. Indien gewenst kunnen we de inhoud en het programma verder aan uw wensen aanpassen. Voor het aanvragen van een offerte klikt u op onderstaande button "Offerte aanvragen" of neem telefonisch contact op met de afdeling training T: +31 (0) 10 29 22 706.