DNVGL.NL

Training Interne Auditor Milieumanagementsystemen ISO 14001:2015 IRCA erkend

In de training worden milieuaudits bij een fictief bedrijf voorbereid, gepland, uitgevoerd en gerapporteerd in teamverband. Hierdoor kunt u zich bekwamen in het voeren van audit-interviews, documentenbeoordeling en het verzamelen van informatie uit (computer)bestanden.

Neem contact op:

C0ntact DNV GL Business Assurance Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922706.

Wilt u een offerte aanvragen voor deze training?

Offerte
DELEN:
PRINTEN:
business assurance areas

Training Information

 • Duur:

  2 dagen

 • Prijs:

  € 1095 p.p. excl. BTW


In de training worden milieuaudits bij een fictief bedrijf voorbereid, gepland, uitgevoerd en gerapporteerd in teamverband. Hierdoor kunt u zich niet alleen bekwamen in het voeren van audit-interviews, maar ook in documentenbeoordeling en het verzamelen van informatie uit files en computerbestanden. Een groot deel van de training bestaat uit praktische oefeningen en rollenspel, waarbij ook ruim aandacht wordt besteed aan communicatieve vaardigheden, interviewtechnieken en het formuleren van duidelijke rapportages. De training is samengesteld aan de hand van de relevante eisen van ISO 14001 en ISO 19011. 


Reviews

"De studiestof is zeer actueel en goed bruikbaar in de praktijk.
"De training was erg goed en ik heb er meer van geleerd dan ik uiteindelijk verwachtte."


Leerdoel 
U leert de aanpak en de praktijk van het voorbereiden, uitvoeren en rapporteren van interne milieumanagementaudits.

emptyBestemd voor
Deze training is bedoeld voor (toekomstige) interne milieu-auditors.

Instroomniveau
IRCA raadt aan dat deelnemers aan deze training al voorkennis hebben van een aantal zaken:   Managementsystemen
Kennis van milieumanagementsystemen en de eisen van ISO 14001:2015 (deze kennis kan eventueel verkregen worden door het volgen van de training Normkennis Milieu).   Milieumanagement
 • Het concept van duurzame ontwikkeling waarbij een organisatie moet zeker stellen dat acties van nu het milieu van de toekomst niet verslechteren;
 • Het doel van een initiële review als de basis voor het instellen van een milieumanagementsysteem, daar waar nog geen systeem is;
 • Evaluatie van activiteiten, producten en diensten om vast te stellen wat de milieuaspecten zijn met betrekking tot normale operationele omstandigheden en abnormale omstandigheden (zoals stillegging, noodsituaties en ongelukken). 
 • Overweging van milieuaspecten ten aanzien van 
   Uitstoot in de lucht, lozing in het water en op het land
   Gebruik van grondstoffen, natuurlijke bronnen en energie
   Energie die wordt afgegeven en verdwijnt, bijvoorbeeld: hitte, straling, stoom en perslucht
   Publieke overlast zoals lichtvervuiling, lawaai en stank
 • Milieuwetgeving en hoe het voldoen aan wet- en regelgeving onderdeel uitmaakt van een milieumanagementsysteem;
 • Typische methodes voor de evaluatie van de significante gevolgen van de geïdentificeerde milieuaspecten en hoe hun ordening invloed heeft op de operationele beheersing en prioriteiten voor verbetering. 

In-company  
Deze training wordt alleen als in-company training aangeboden en kan op aanvraag in uw eigen organisatie worden gegeven. Indien gewenst kunnen we de inhoud en het programma verder aan uw wensen aanpassen. Voor een offerte kunt u contact opnemen met ons op T:010 - 2922706 of klik op onderstaande button en vul het formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.  

IRCA certified course A18016 operated by A1196512.