DNVGL.NL

Procesbenadering als basis voor effectief werken

Praktische handreiking voor het ontwerpen van processen binnen uw organisatie

Neem contact op:

C0ntact DNV GL Business Assurance Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922706.

Wilt u zich inschrijven voor deze training?

Inschrijven
DELEN:
PRINTEN:
Human rights

Training Information

 • Duur:

  1 dag

 • Prijs:

  € 585 excl. btw

 • When:
  Add to calendar 2017/09/27 14:30 2017/09/27 14:31 Procesbenadering als basis voor effectief werken Praktische handreiking voor het ontwerpen van processen binnen uw organisatie
  https://www.dnvgl.nl/training/procesbenadering-als-basis-voor-effectief-werken-80201
  This only adds the training to your calendar, please remember to register for this training.
  Postillion Dordrecht false YYYY/MM/DD akeGphYOczrmtQTfhmEQ22349

Trainingsdata

Startdatum
Duur
Prijs (excl. btw)
Locatie
Inschrijven
Startdatum
27/09/2017
Duur
1 dag
Prijs (excl. btw)
€ 585
Locatie
Dordrecht
Inschrijven
Inschrijven
Startdatum
11/12/2017
Duur
1 dag
Prijs (excl. btw)
€ 585
Locatie
Deventer
Inschrijven
Inschrijven

 
Een procesbenadering is een van de managementprincipes voor managementsystemen. Het zorgvuldig ontwerpen van processen maakt het mogelijk dat processen kunnen worden beheerst zodat doelstellingen zoals klanteisen en – wensen kunnen worden gerealiseerd en de bedrijfsvoering voor wat betreft prestaties en risico’s “in control” zijn.
Tijdens deze training wordt op een praktische wijze uiteengelegd hoe een procesontwerp kan worden gemaakt en welke elementen van belang zijn. Verder wordt behandeld wat de stappen zijn om tot een goed procesontwerp te komen, waarmee mensen aan de slag kunnen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de samenhang en afhankelijkheden tussen proces(stappen) en de informatie benodigd voor de uitvoering van het proces. 
Aan de hand van een groot aantal voorbeelden zal inzichtelijk worden gemaakt dat afhankelijk van het doel van het procesontwerp en de medewerkers die gebruik gaan maken van de beschrijving andere elementen belangrijk zijn. Maar ook op welke wijze overzicht kan worden gehouden zodat gebruikers gemakkelijk hun relevante beschrijvingen kunnen vinden.

Inhoud
De volgende onderwerpen komen aan de orde:
 • Definities: wat is een proces en zijn de verschillende definities voor verschillende soorten processen?
 • Hiërarchie van processen, procedures en werkinstructies: processen kunnen op verschillende niveaus in de organisatie bestaan. Wat wordt waarvoor gebruikt?
 • Kaderzetting procesmode doel, gebruik, voor wie: het procesmodel is een afspiegeling van de werkelijkheid, het model dient begrijpelijk te zijn voor de gebruiker en te passen bij de werkzaamheden die hij verricht.
 • De aanpak van een ontwerptraject welke stappen worden doorlopen bij een ontwerptraject
 • Elementen van een procesontwerp:  bij een goed procesontwerp wordt rekening gehouden met alle factoren die belangrijk zijn bij een goede uitvoering van het proces. Wat zijn die elementen en op welke wijze kunnen deze in het model worden meegenomen.
 • Ontwerpen van een lean proces: aan de hand van lean principes zal worden bekeken op welke wijze een bestaand proces kan worden verbeterd.
 • Gebruik van performance indicatoren: Het definiëren van de juiste prestatie-indicator is afhankelijk van de beoogde doelstellingen en resultaten, maar ook wat stakeholders en klanten van het resultaat verwachten. Hoe kunnen doelstellingen en resultaten worden vertaald naar indicatoren en op welke indicatoren moet worden gestuurd?
 • Risico inventarisatie: op welke wijze kunnen voor een proces de risico’s in kaart worden gebruikt, wat zijn risico categorieën en hoe kan risicobeheersing in het proces worden opgenomen.

​Leerdoelen
Na de leergang zijn de deelnemers in staat op procesontwerpen te maken en om bijbehorende begrijpelijke procesmodellen te vervaardigen. De deelnemers leren welke elementen in een procesontwerp van belang zijn, daarbij wordt speciaal aandacht gegeven aan de prestatie-indicatoren en risico’s.
empty
Bestemd voor
Deze training is bestemd voor een iedereen die betrokken is bij het ontwerpen, inrichten en vastleggen van processen.

Instroomniveau
De deelnemers dienen inzicht te hebben van de wijze waarop procedures en werkinstructies van de organisatie worden gemaakt. Dit vergemakkelijkt de vertaling van het trainingsmateriaal naar de eigen situatie. 

Incompany
Alle trainingen die DNV GL verzorgt, kunnen op aanvraag in uw eigen organisatie worden gegeven. Indien gewenst kunnen we de inhoud en het programma verder aan uw wensen aanpassen. Voor het aanvragen van een offerte klikt u op onderstaande button "Offerte aanvragen" of neem telefonisch contact op met de afdeling training T: +31 (0) 10 29 22 706.