DNVGL.NL

Cursus Asset Management, Maintenance and Remaining Life of Medium Voltage Cables

Deze tweedaagse cursus gaat in op het asset management van middenspanningskabels en het onderhoud, de conditie en de restlevensduur van zowel de kabels als hun accessoires.

Neem contact op:

Irene Heunks Irene Heunks
Manager Energy Academy
DELEN:
PRINTEN:
generation and transmission planning

Training Information

 • Duur:

  2 dagen

 • Voorkennis:

  Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een HBO-niveau (Bachelor) achtergrond hebben of een gedegen voorkennis van energiekabels. De cursus Power cables in general is een aanbevolen voorbereiding, maar geen vereiste.

Planning cursussen

Datum
Locatie
Taal
Prijs
Aanmelden
Datum
28 & 29 november 2018
Locatie
Arnhem
Taal
Engels
Prijs
EUR 1800
Aanmelden
registreer

De meeste middenspanningskabels worden laag belast en kunnen een aanzienlijke levensduur bereiken zonder al te veel problemen. Anders wordt het, wanneer kabels hoogbelast worden en als accessoires het regelmatig begeven of als de restlevensduur van een kabel zelf ter discussie wordt gesteld. In deze cursus laten we zien dat met de juiste kennis en inzet van middelen een goede actuele inschatting kan worden gemaakt van de restlevensduur van kabels.

Deze specialistische tweedaagse cursus maakt onderdeel uit van een serie cursussen over energiekabels, bestaande uit een driedaagse basiscursus Power cables in general en een viertal tweedaagse specialistische cursussen die een aanvulling zijn op de basiscursus en dieper ingaan op de volgende onderwerpen:

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de brochure en/of het registratieformulier.

Op verzoek kan DNV GL's Energy Academy ook een in-house training verzorgen in het Nederlands of Engels (inhoud, locatie en duur kunnen op de wensen van de klant worden aangepast). Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onderwerpen:
 • Asset management
 • Kabeltypen en -accessoires
 • Soorten defecten
 • Verouderingsprocessen
 • Diagnostische methoden
 • Restlevensduurbepaling
 • Praktische oefeningen

Doelgroep: 
Iedereen die in zijn of haar dagelijks werk te maken heeft (of krijgt) met energiekabels.

Naast de serie cursussen over ondergrondse energiekabels, biedt DNV GL ook drie cursussen aan op het gebied van HVDC en onderzeese kabels: