DNVGL.NL

Cursus Asset Management, Maintenance and Remaining Life of High and Extra High Voltage Cables

Deze tweedaagse cursus gaat in op het asset management van hoogspanningskabels en het onderhoud, de conditie en de restlevensduur van zowel de kabels als hun accessoires.

Neem contact op:

Irene Heunks Irene Heunks
Manager Energy Academy
DELEN:
PRINTEN:
Solar training courses

Training Information

 • Duur:

  2 dagen

 • Voorkennis:

  Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een HBO-niveau (Bachelor) achtergrond hebben of een gedegen voorkennis van energiekabels. De cursus Power cables in general is een aanbevolen voorbereiding, maar geen vereiste.

Planning cursussen

Datum
Locatie
Taal
Prijs
Aanmelden
Datum
28 & 29 november 2018
Locatie
Arnhem
Taal
Engels
Prijs
EUR 1800
Aanmelden
registreer

Op tijd het juiste onderhoud uitvoeren en indien nodig onderdelen vervangen is essentieel voor het optimaal gebruik maken van je bedrijfsmiddelen. Het vereist kennis en aandacht om te bepalen welk type onderhoud wanneer en hoe frequent moet worden uitgevoerd. De effectiviteit en doelmatigheid van de genomen maatregelen gelden daarbij als graadmeter. De gebruikte aanpak verschilt per bedrijf en wordt in feite bepaald door de bedrijfsstrategie.

In deze cursus wordt gebruik gemaakt van de informatie over onderhoud en restlevensduur zoals die in de CIGRE Technical Brochures 279 en 358 is vastgelegd.

Deze specialistische tweedaagse cursus maakt onderdeel uit van een serie cursussen over energiekabels, bestaande uit een driedaagse basiscursus Power cables in general en een viertal tweedaagse specialistische cursussen die een aanvulling zijn op de basiscursus en dieper ingaan op de volgende onderwerpen:

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de brochure en/of het registratieformulier.  

Op verzoek kan DNV GL's Energy Academy ook een in-house training verzorgen in het Nederlands of Engels (inhoud, locatie en duur kunnen op de wensen van de klant worden aangepast). Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onderwerpen: 

 • Asset management:
  - veroudering van kabels en accessoires
  - diagnostische metingen
  - predictive maintenance
 • Restlevensduurbepaling
  - simplified approach
  - detailed approach
 • Life extension
 • Aanbevelingen
 • Bespreken van praktijkcases

Doelgroep: 
Iedereen die in zijn of haar dagelijks werk te maken heeft (of krijgt) met energiekabels.

Naast de serie cursussen over ondergrondse energiekabels, biedt DNV GL ook drie cursussen aan op het gebied van HVDC en onderzeese kabels: