DNVGL.NL

Cursus Ageing, Quality Assurance, Testing, Diagnostics and Failures of Power Cables

Deze tweedaagse cursus is gericht op degradatiemechanismen, tests tijdens productie, levensduur en na installatie, falen en faalonderzoek van voedingskabels en hun accessoires. Alles in de context van en met betrekking tot het waarborgen van kwaliteit.

Neem contact op:

Irene Heunks Irene Heunks
Manager Energy Academy

Voor meer informatie over onze cursussen

Mail ons
DELEN:
PRINTEN:
generation and transmission planning

Training Information

 • Datum:

  2018 (op een nog nader te bepalen datum)

 • Duur:

  2 dagen

 • Locatie:

  Arnhem

 • Taal:

  Engels

 • Voorkennis:

  Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een HBO-niveau (Bachelor) achtergrond hebben of een gedegen voorkennis van energiekabels. De cursus Power cables in general is een aanbevolen voorbereiding, maar geen vereiste.

Aan welke degradatie- of verouderingsmechanismen zijn kabels, moffen en hun eindsluitingen onderhevig? Hoe snel verlopen degradatieprocessen? Leiden ze allemaal tot doorslag? Welke methoden zijn er om degradatiemechanismen te onderkennen? Zijn analyse- en beproevingstechnieken alleen beschikbaar in het laboratorium of kunnen ze ook in het veld worden ingezet? Hoe effectief zijn ze? En hoe verhoudt dit alles zich tot het waarborgen van kwaliteit en betrouwbaarheid? Vragen te over en niet elke aanbieder van analyse- en beproevingstechnieken geeft daar een onafhankelijk advies over. In deze cursus doen wij dat wel.

Deze specialistische tweedaagse cursus maakt onderdeel uit van een serie cursussen over energiekabels, bestaande uit een driedaagse basiscursus Power cables in general en een viertal tweedaagse specialistische cursussen die een aanvulling zijn op de basiscursus en dieper ingaan op de volgende onderwerpen:

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de brochure. Deze cursus zal in 2018 opnieuw gepland worden op een nog nader te bepalen datum. Indien u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Op verzoek kan DNV GL's Energy Academy ook een in-house training verzorgen in het Nederlands of Engels (inhoud, locatie en duur kunnen op de wensen van de klant worden aangepast). Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onderwerpen:
 • Storingsoorzaken
 • Degradatiemechanismen
 • Testen van kabels in de productie- en gebruiksfase
 • Schadeanalyse
Doelgroep:
Iedereen die in zijn of haar dagelijks werk te maken heeft (of krijgt) met energiekabels.