DNVGL.NL

PEFC certificering

Green bonds

PEFC staat voor: Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, het internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Wat is PEFC?

Door middel van certificering van bosbeheer kunnen boseigenaren laten zien dat zij hun bos duurzaam beheren volgens de eisen van PEFC. Uit een gecertificeerd bos kan PEFC gecertificeerd hout worden geoogst. Chain of Custody gecertificeerde bedrijven verderop in de keten kunnen het hout (en papier) met het PEFC keurmerk verwerken in producten zoals tijdschriften, boeken, kopieerpapier, tuinhout, bouwhout, laminaatvloeren en tal van andere producten.

PEFC toetst of nationale standaarden voor duurzaam bosbeheer voldoen aan deze benchmark. De toetsing is een uitgebreid proces. Nationale certificeringssystemen die worden goedgekeurd vallen onder het PEFC keurmerk. Momenteel zijn 36 landen lid van PEFC en meer dan 30 van deze landen hebben een goedgekeurde standaard voor duurzaam bosbeheer. Iedere vijf jaar worden de landelijke standaarden weer herzien en opnieuw getoetst. Zo worden de bosstandaarden continu verbeterd, hierin is PEFC uniek. Ook de Sustainability Benchmark zelf wordt regelmatig herzien.

Welke eisen stelt PEFC? 

PEFC heeft niet eigenhandig eisen voor bosbeheer opgesteld, maar kent ruim 250 eisen afkomstig uit internationaal multistakeholder overleg.

Offerte aanvragen? -216x36

Wat maakt het PEFC keurmerk uniek?

  • PEFC kent een strikte scheiding van normering, certificering en accreditatie om
    de onafhank elijkheid te waarborgen. Door PEFC erkende onafhankelijke certificeerders voldoen aan de eisen die PEFC stelt en beschikken over de juiste accreditatie. Certificeren en accreditatie gebeuren op basis van ISO normen.
  • Nationale PEFC standaarden zijn altijd opgesteld met betrekking van alle relevante belanghebbenden, die ook allemaal een stem hebben in de uiteindelijke besluitvorming.
  • Structuur van groep/regio-certificering maakt PEFC hét keurmerk voor kleine eigenaren van privé, familie en community bossen.
  • Het PEFC keurmerk hanteerde als eerste ook sociale eisen voor de verwerkende bedrijven. Zo worden niet alleen de rechten van mensen in het bos beschermd, maar ook van werknemers in de hout- en papierindustrie.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over PEFC? Neem dan contact op via 010-29 22 700 of stuur een e-mail naar certificatie@dnvgl.com

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: