DNVGL.NL

PED certificering

De PED is een Europese richtlijn voor het vervaardigen van drukapparatuur met de bedoeling dit in het vrije handelsverkeer te brengen op de Europese markt.

Neem contact op:

contact dnv gl Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen
DELEN:
PRINTEN:
PED - Pressure Equipment

CE-markering voor drukapparatuur

Om uw industriële drukapparaten te kunnen verhandelen binnen de EU heeft u een CE markering nodig. Drukappratuur met een overdruk groter dan 0.5 bar vallen onder de Richtlijn voor Drukapparatuur (PED). CE-markering is dus in deze gevallen wettelijk verplicht. DNV GL is u graag van dienst bij het voldoen aan de PED en het aanbrengen van het CE-merk.

Apparatuur als (stoom)ketels, drukvaten, warmtewisselaars, snelkookplannen, etc., kan niet worden verhandeld in de EU zonder het CE-merk. Maar mét het CE-merk zijn er geen handelsbarrières.

DNV GL is aangewezen als Notified Body (NoBo)

DNV GL is in diverse landen van Europa aangewezen als een PED Notified Body, waaronder in Nederland. Wij bieden in dit kader verschillende keurings- en inspectiediensten aan zoals:

• Ontwerpbeoordelingen

• Type-goedkeuring

• Materiaalbeoordeling (PMA's)

• Keuren van lasserskwalificaties

• Keuren van lasmethodenkwalificaties

• Inspecties

• Verificatie van de essentiële veiligheidseisen

• Verificatie van kwaliteitssystemen (ook mogelijk in combinatie met ISO 9001 certificering) 

 

Wat is PED?

De PED verdeelt drukapparaten in verschillende risicocategorieën. De diensten die wij u kunnen aanbieden zijn afhankelijk van de risicocategorie van uw drukapparaat. Er zijn verschillende modules. In overleg bepalen wij samen welke module voor uw situatie het meest geschikt is, rekening houdend met het soort drukapparatuur, het productie-volume en uw eigen kwaliteitssysteem. Heeft u een eigen kwaliteitssysteem dan kunt u, afhankelijk van de module, binnen de PED bepaalde beoordelingen en inspecties zelf uitvoeren. Dit is wel onder toezicht van DNV GL.