DNVGL.NL

NEN 8048 - schuldhulpverlening certificering

NEN 8048 certificering is bedoeld voor alle schuldhulpverleningsorganisaties. Het zorgt voor meer transparantie en borgt de kwaliteit binnen de sector.

Neem contact op:

contact dnv gl Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen
DELEN:
PRINTEN:
Office workers

Vanuit de markt is behoefte naar meer transparantie: hoe weet men of sprake is van een deskundige organisatie met bekwame schuldhulpverleners? Borging van de kwaliteit van de dienstverlening binnen deze sector is hierbij essentieel. 

 Waarom NEN 8048 certificering?

  • Transparantie binnen de sector. Meer zekerheid over het schuldhulpverleningsproces voor cliënten en schuldeisers. Er zal onderscheid ontstaan tussen deskundige organisaties en incompetente organisaties. Malafide organisaties worden van de markt geweerd.

  • Eén uniform systeem. Door het opstellen van een norm, ontstaat één middel waarbij op een dezelfde manier getoetst wordt. Dit systeem is voor alle organisaties gelijk.

  • Verdere professionalisering van de schuldhulpverleningssector en de functionarissen die daarin werkzaam zijn. Daarnaast zorgt certificering dat deskundige aanbieders de juiste erkenning krijgen binnen de markt.

  • Het verhogen van het niveau van uw organisatie en uw beroepsbeoefenaars. U optimaliseert uw diensten door een kritische blik op uw werkwijze en processen te werpen. Certificering houdt u en uw organisatie scherp.

Starten met NEN 8048 certificering?

Wilt u weten welke investering een NEN 8048 certificatietraject van u vraagt? U kunt hier een offerte opvragen.