DNVGL.NL

Leveranciersaudits bij: Lidl, Johma, Ravensbergen, Leprino, AAK, Heineken

Onze leveranciersaudits en second-party audits verlenen u toegang tot een wereldwijd netwerk van specialisten en ervaren auditoren en inspecteurs. Ze werken samen om u een objectief verslag over uw leveranciers of uw volledige toeleveringsketen te bieden

Neem contact op:

contact dnv gl Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen
DELEN:
PRINTEN:
BRC Global Standard for Food Safety

Leveranciersaudits voor LIDL

LIDL is een Duitse supermarktketen met meer dan 10.000 winkels in heel Europa. LIDL is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid jegens de maatschappij en het milieu en werkt voortdurend aan de verbetering van alle bedrijfsactiviteiten. LIDL heeft een eigen, op de IFS-norm gebaseerd protocol ontwikkeld en heeft DNV GL gekozen als partner voor het uitvoeren van deze audits in heel Europa.

Leveranciersaudits voor Johma Salades

Johma is de grootste saladebereider van Nederland. Er komen al sinds 1968 koelverse salades uit de keukens van Johma in Twente. Bij het maken van hun salades hebben ze maar één doel voor ogen: de allerlekkerste producten maken. Daarom nemen ze bij hun leveranciers alleen de beste ingrediënten af. Johma Salades hecht grote waarde aan voedselveiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en let op hoe ingrediënten worden geproduceerd, hoe ze worden verwerkt en wat er met afval wordt gedaan. DNV GL voert bij de belangrijkste leveranciers audits uit volgens elementen uit de BRC- en IFS-normen en een aantal andere onderwerpen die voor Johma Salades van belang zijn.  

Leveranciersaudits voor Ravensbergen Food

Ravensbergen Food B.V.  ging in 1932 in Nederland van start en ontwikkelt en produceert mueslirepen, gevulde koeken en fruitkoeken met appel- of abrikozenvulling. Ze produceren “Muesli+” onder hun eigen label en produceren daarnaast voor private labels van retailers als Albert Heijn, Aldi, Morrisons, Carrefour en Système U. Kwaliteit en voedselveiligheid zijn voor Ravensbergen hoofdprioriteiten. Leveranciers moeten voldoen aan strikte criteria en hun producten worden geproduceerd volgens klantspecifieke vereisten. In verband met deze klantvereisten is DNV GL door Ravensbergen Food ingeschakeld om het productieproces van verscheidene producten te verifiëren aan de hand van een vooraf gedefinieerde checklist van één van hun klanten.

Leveranciersaudits voor Leprino Foods

Voedselveiligheid is prioriteit nummer één voor Leprino Foods en ze maken gebruik van DNV GL om hun mondiale voedselveiligheidsprogramma voor leveranciers te managen. Leprino Foods onderkent het belang van het Global Food Safety Initiative (GFSI) en eist van de leveranciers van belangrijke ingrediënten dat ze minimaal GFSI-gecertificeerd zijn. Het GFSI-nalevingsrapport wordt getoetst als onderdeel van het verificatieprogramma voor leveranciers. De audit van DNV GL heeft tot doel om de huidige voedselveiligheidsprogramma’s te valideren en verbetergebieden te inventariseren. De audit richt zich op de effectiviteit en uitvoering van de voedselveiligheidsprogramma’s en aanvullende programma’s.

Audits van de toeleveringsketen voor AAK

AAK (AarhusKarlshamn) raffineert plantaardige oliën ten behoeve van gespecialiseerde producten. AAK ontwikkelt in samenwerking met zijn klanten mondiale topposities met een hoog winstniveau. De producten worden gebruikt als vervangers voor zuivelvetten en cacaoboter, als transvetvrije oplossingen voor de vulling van chocolade en zoetwaren en als grondstof voor de cosmetische industrie. Als onderdeel van de voortdurende inspanning om hoogwaardige plantaardige oliën te produceren en te zorgen voor consistentie in de volledige toeleveringsketen, moet AAK er zeker van zijn dat de praktijken op het gebied van kwaliteit, (voedsel)veiligheid, MVO en fabricage van hun wereldwijde leveranciers en externe fabrikanten in lijn zijn met de verwachtingen en eisen van AAK. Deze ambitie werd in 2016 gerealiseerd met behulp van een assessment- en monitoringproces voor de leveranciers. DNV GL ontwikkelde in samenwerking met AAK een beoordelingsprotocol op basis van puntenscores (scored assessment) en een audithandboek (operationele procedures, rapportageprocedures, auditcriteria en auditorkwalificaties). Dit protocol wordt gevolgd tijdens leveranciersaudits (uitgevoerd door AAK en DNV GL).

Inspecties voor HEINEKEN

HEINEKEN is in 1864 opgericht door de familie Heineken en heeft een lange en trotse geschiedenis als wereldwijd opererende, onafhankelijke brouwer. HEINEKEN is internationaal gespreid, beschikt over een stevige balans en een sterke kasstroom en houdt vast aan behoedzaam financieel beheer. Dat alles vormt de context voor de risicobereidheid van de onderneming. Afhankelijk van de aard van het operationele risico, beweegt HEINEKEN tussen voorzichtig en mijdend. De veiligheid van de interne en externe medewerkers, het leveren van producten van topkwaliteit en het beschermen van de reputatie hebben prioriteit boven alle andere bedrijfsdoelstellingen. HEINEKEN en DNV GL werken samen om wereldwijd inspecties uit te voeren bij nieuwe en bestaande brouwerijen. Daarbij inspecteren ze de drukvaten (ketels, pijpen en verbindingen). HEINEKEN en DNV GL hebben gezamenlijk de checklist en rapportagestructuur voor deze inspecties ontwikkeld. DNV GL voert deze inspecties wereldwijd uit.