DNVGL.NL

ISO/TS 16949 Certificering

ISO/TS 16949 is ontwikkeld door de drie grootste autofabrikanten ter wereld en deze standaard kan binnen de automotive sector wereldwijd worden toegepast.

Neem contact op:

contact dnv gl Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen
DELEN:
PRINTEN:

Doel van ISO/TS 16949 certificering

ISO/TS 16949 certificering draagt bij aan de geloofwaardigheid van en de procesbeheersing binnen uw organisatie. De doelstelling van de ISO/TS 16949 is, het stimuleren van continu verbeteren, minimaliseren van de variatie, reduceren van de verspillingen en het voorkomen van fouten. Maar net zoals bij de ISO 9001 is de algemene doelstelling het invoeren van procesmatig denken waardoor de kwaliteit van de bedrijfsvoering zich ontwikkelt.

De ISO/TS 16949 beschrijft de eisen voor het kwaliteitsmanagementsysteem met betrekking tot het ontwerp en de ontwikkeling, productie en installatie van automobiel gerelateerde producten. De technische specificatie is opgesteld door aan het IATF deelnemende organisaties en is bovendien door ISO goedgekeurd. Onder andere BMW, Daimler Chrysler, Fiat, Ford, General Motors, Peugeot-Citroen, Renault, Volkswagen en de VDA zijn mede eigenaar van de ISO/TS 16949.

Vrijblijvend een ISO/TS 16949 offerte aanvragen?

Om u voor te bereiden op certificatie, kunt u onze '10 stappen naar certificatie'  raadplegen. Hier kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Voordelen ISO/TS 16949 certificering

TS bevat aanvullende klantspecifieke eisen. In aanvulling op de algemene norm hebben de drie automobielfabrikanten (Ford, Chrysler en General Motors) specifiek voor hun eigen organisatie geldende eisen opgenomen. De ISO/TS 16949 is alleen toepasbaar voor de automobielindustrie. Een concept dat overigens wereldwijd snel aan populariteit wint.

Inmiddels zijn er ruim 13.000 toeleveranciers van automobielfabrikanten volgens de ISO/TS 16949 gecertificeerd. Zoals bekend staat kwaliteit centraal: toeleveranciers moeten voldoen aan de eisen uit TS, VDA of een vergelijkbare norm. Er was duidelijk behoefte aan een alles omvattende en internationaal erkende kwaliteitsrichtlijn. Daarom werd de ISO/TS 16949 ontwikkeld, een internationale norm voor toeleveranciers van automobielfabrikanten.

Bent u klaar voor ISO/TS 16949 certificering?