- {- item.details.type -}
- {- item.details.date -}
- {- item.details.sector -}
HACCP-certificering stopt per 1 januari 2021
Per 1 januari 2021 stopt het HACCP-certificatieschema met bestaan. Het schema zal over een periode van 3 jaar worden uitgefaseerd. Deze periode start op 1 januari 2018 en eindigt op 1 januari 2021. Vanaf deze datum is een HACCP certificaat niet meer geldig. Bekijk hier volledige nieuwsartikel 'HACCP certificatie stopt per 1 januari 2021'
Alternatieve schema's voor HACCP
Bekijk hier het artikel over de alternatieven voor HACCP-certificering.
Direct vrijblijvend een offerte aanvragen voor een alternatief voor HACCP?
Wat is HACCP certificering?
In eerste instantie wordt verlangd dat alle activiteiten die bepalend zijn voor de voedselveiligheid worden geïdentificeerd. Vervolgens dient men voor deze activiteiten veiligheidsprocedures te ontwikkelen, implementeren, beoordelen en zonodig verbeteren op basis van de beginselen van de HACCP-criteria. Eveneens dient u een stappenplan op te stellen, waarin de samenhang tussen de kritische punten en de verlangde productveiligheid duidelijk wordt gemaakt.
HACCP certificeringsproces
Tijdens de audit zal het auditteam zich o.a. richten op de volgende onderwerpen:
- Verantwoordelijkheden directie in relatie tot productveiligheid;
- Productinformatie;
- Procesinformatie;
- Gevaren, risico's en beheersmaatregelen;
- Kritische controlepunten (CCP's);
- Normen en kritische procesparameters;
- Monitoring van kritische procesparameters;
- Maatregelen en Verificatie;
- Documentatie.
Voedselveiligheid standaarden
DNV GL biedt ook de volgende certificeringen op het gebied van voedselveiligheid aan:
- BRC en BRC-IOP
- IFS (International Food Standard)
- ISO 22000
- FSSC 22000
De volgende stappen naar certificering?
• Heeft u vragen? Bel ons gerust via 010 2922 700 of e-mail ons via certificatie@dnvgl.com.
• Vraag vrijblijvend online een offerte op.
• Blijf op de hoogte via onze DNV GL e-nieuwsbrief en meld u hier aan.