DNVGL.NL

HACCP certificering

HACCP certificering geldt voor alle bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Het HACCP certificaat toont aan dat u voedselveiligheid continu waarborgt en uw productieproces optimaal beheerst. Bent u klaar voor HACCP certificering?

Neem contact op:

contact dnv gl Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen
DELEN:
PRINTEN:
HACCP

HACCP certificaat

Consumenten en belangenorganisaties maken zich in steeds grotere mate bezorgd over wat men eet en drinkt. Door het implementeren van een voedselveiligheidssysteem doet u het maximale om de veiligheid van voedselproducten te beheersen. Elk voedingsmiddelenbedrijf moet volgens de warenwet voldoen aan de HACCP-criteria. DNV GL gebruikt deze criteria om de praktische werking van uw systeem te beoordelen. Bij goed gevolg ontvangt uw organisatie een HACCP certificaat.

Direct vrijblijvend een HACCP offerte aanvragen?

Offerte aanvragen? -216x36

HACCP versie 5 - Certificering

empty

emptyemptyemptyemptyemptyDownload hier gratis het overzicht met de wijzigingen van HACCP versie 5!

Wat is HACCP certificering?

In eerste instantie wordt verlangd dat alle activiteiten die bepalend zijn voor de voedselveiligheid worden geïdentificeerd. Vervolgens dient men voor deze activiteiten veiligheidsprocedures te ontwikkelen, implementeren, beoordelen en zonodig verbeteren op basis van de beginselen van de HACCP-criteria. Eveneens dient u een stappenplan op te stellen, waarin de samenhang tussen de kritische punten en de verlangde productveiligheid duidelijk wordt gemaakt.

Voordelen van HACCP certificering:

  • Geeft inzicht in de kritische controlepunten (CCP's) binnen het verwerkingsproces. Het resultaat zal zijn, dat risico's worden geëlimineerd en of tot een aanvaardbaar niveau worden gebracht;
  • Voorkomt fouten en helpt daardoor faalkosten te vermijden;
  • Geeft de consument het vertrouwen, dat de producten op een hygiënische en veilige wijze worden geproduceerd;
  • Vermindert de afval en de kans op een 're-call';
  • Instanties en klanten zullen minder audits komen uitvoeren, waardoor tijd en geld wordt bespaard.

HACCP certificeringsproces

Tijdens de audit zal het auditteam zich o.a. richten op de volgende onderwerpen:

  • Verantwoordelijkheden directie in relatie tot productveiligheid;
  • Productinformatie;
  • Procesinformatie;
  • Gevaren, risico's en beheersmaatregelen;
  • Kritische controlepunten (CCP's);
  • Normen en kritische procesparameters;
  • Monitoring van kritische procesparameters;
  • Maatregelen en Verificatie;
  • Documentatie.

Voedselveiligheid standaarden

DNV GL biedt ook de volgende certificeringen op het gebied van voedselveiligheid aan:

De volgende stappen naar HACCP certificering?

• Heeft u vragen? Bel ons gerust via 010 2922 700 of e-mail ons via certificatie@dnvgl.com.
• Vraag vrijblijvend online een offerte op.
• Blijf op de hoogte via onze DNV GL e-nieuwsbrief en meld u hier aan.