DNVGL.NL

GMP+ certificering

Door de GMP-regeling, kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen.

Neem contact op:

contact dnv gl Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen
DELEN:
PRINTEN:
Animal feed and ingredients GMPPDV and FAMI QS

GMP+ certificering

Het vertrouwen van de consument is echter door de talrijke incidenten met eetwaren flink gedaald. De officiele benaming van de vernieuwde versie is "GMP+ FSA staat voor GMP+ Feed Safety Assurance scheme en is door het Productschap van Diervoerders opgezet als 'vrijwillig' programma om de hele keten van diervoeders in kaart en onder controle te krijgen.


Wat is GMP+ certificering?

Bedrijven uit de diervoedersector kunnen over gaan tot de Good Manufacturing / Managing Practice. Door deze regeling, beter bekend als de GMP-regeling, kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen. Deze regeling is met name bedoeld voor levensmiddelenbedrijven die restproducten afzetten in de diervoedersector. Om te kunnen leveren aan diervoederbedrijven en grondstoffenhandelaren, dienen in Nederland gevestigde leveranciers van voedermiddelen of grondstoffen minimaal te voldoen aan de voorwaarden van de GMP -regeling.


Offerte aanvragen? -216x36

DNV GL kan u helpen met:

  • GMP+ B1 Productie, handel en diensten
  • GMP+ B2 Productie van diervoeder-ingrediënten
  • GMP+ B3 Handel, collectie en op- & overslag (fouragehandel)
  • GMP+ B4 Transport

Waarom GMP+ certificering?

  • Eis van de klant
  • Vertrouwen van de consumenten en klanten
  • Ter verbetering van de voedselveiligheid
  • Commercieel voordeel
Een GMP-certificaat wordt alleen uitgereikt aan bedrijven, die aan alle kwaliteitsnormen voldoen. Elk gecertificeerd bedrijf is opgenomen in een openbaar register van het productschap. Voordat bedrijven op deze lijst geplaatst worden, dient een verificatie door de certificerende instelling te hebben plaatsgevonden.


Gecombineerde certificering GMP+

Certificatie volgens de GMP kan in combinatie (geïntegreerd) met de bestaande systemen uitgevoerd worden (HACCP, BRC, IFS, ISO 9001 en ISO 14001). De audits worden meestal uitgevoerd door één team.
Zodra uw systeem voldoet aan de eisen van de standaard, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.