DNVGL.NL

FSC® Certificering

MVO - DNV GL

FSC certificering geeft aan dat de houtvezels die gebruikt zijn voor het product afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor economisch rendabel bosbeheer waarbij de biodiversiteit behouden blijft en voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn.

Wat isFSC certificering?

FSC certificering is de certificering van de handelsketen betekent dat alle bedrijven, van zagerij tot producent van eindproducten, zeker kunnen stellen dat de basismaterialen voor FSC-gecertificeerde producten daadwerkelijk afkomstig zijn uit FSC-gecertificeerde bossen.

Alle schakels in de keten zijn daarom in het bezit van een certificaat voor de handelsketen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld voor de verpakkingsindustrie om de boscertificering en vervolgens om de handelsketencertificering van de pulpfabrikant, papierfabriek, papiergroothandel, drukker, producent van verpakkingen en de handelaar in verpakkingen. Indien iedere schakel in het bezit is van een bedrijfscertificaat, kan indien gewenst het label op het eindproduct geplaatst worden.

Wilt u beginnen met FSC certificering maar weet u niet hoe?

Download gratis het stappenplan; In 10 stappen naar FSC certificering!

Download whitepapers 216x36

FSC certificering

Certificering van de Chain of Custody, waarmee het hout of houtproduct gevolgd wordt door alle stadia van verwerking en distributie; dit geeft de (eind)gebruiker zekerheid dat de grondstof voor een product daadwerkelijk afkomstig is uit goed beheerde bossen; certificering vindt plaats op bedrijfsniveau.

Een bedrijf dat FSC-CoC aantoonbaar goed beheerst, krijgt van een DNV GL een FSC certificaat met een unieke Licentiecode en een CoC-nummer. Het bedrijf mag het label voeren op FSC-gecertificeerde (eind)producten en het FSC-nummer bij verkoop van hout of -papier vermelden op facturen.

Wat is FSC certificering?

FSC (Forest Stewardship Council®) is een non-profit organisatie opgericht in 1990. Het is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

Waar moet ik nu verder?

Voor certificering, moet u een milieubeheersysteem hebben dat voldoet aan de eisen van de norm. DNV GL is een certificatie-instelling die FSC certificering wereldwijd aanbiedt.

Wilt u direct een offerte aanvragen, klik dan hier om online een vrijblijvende offerte aan te vragen!

De volgende stappen naar FSC certificering?

• Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0102922 700 of e-mail ons via certificatie@dnvgl.com.

• Vraag hier vrijblijvend een offerte voor certificering.
• Blijf op de hoogte via onze DNV GL e-nieuwsbrief en meld u hier aan.

Wij bieden FSC® (A000509) in samenwerking met DNV GL Business Assurance Sweden AB.

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: