DNVGL.NL

BRC Packaging certificering

BRC Packaging certificering is bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen. BRC staat voor British Retail Consortium. Bent u klaar voor BRC Packaging certificering?

Neem contact op:

contact dnv gl Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen
DELEN:
PRINTEN:
BRC Global Standard for Packaging and FSSC 22000

Wat is BRC Packaging certificering?

BRC Packaging certificering is door de British Retail Consortium ontwikkelt en richt zich – evenals de door de Europese kartonproducenten ontwikkelde GMP FEFCO standaard – op de eisen ten aanzien van voedselveiligheidsgaranties door de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) en de GMP (Good Manufacturing Practice) richtlijnen toe te passen die specifiek zijn voor deze schakel in de voedingsmiddelenindustrie. De gedetailleerde richtlijnen van de BRC Packaging norm zijn in eerste instantie vooral bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen, maar kunnen ook worden toegepast op vergelijkbare producten met voedselcontact zoals wegwerpbestek, aluminiumfolie en plastic drinkbekers.

De BRC Packaging standaard vereist:

  • De invoering van een formeel risicoanalysesysteem. 
  • Een gedocumenteerd managementsysteem.
  • De beheersing van fabrieksstandaarden, producten, processen en personeel.

Golfkarton en massief karton worden gebruikt als verpakkingsmateriaal voor uiteenlopende producten. Beide materialen beschikken over unieke eigenschappen waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassing in transportverpakkingen. Golfkarton kent diverse toepassingen en wordt niet hoofdzakelijk gebruikt voor voedselverpakkingen. Massief karton is echter een veel gebruikt materiaal voor verpakkingen met direct voedselcontact.

Download de whitepaper over de vernieuwde norm BRC Packaging Versie 5

In juli 2015 werd de nieuwe BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials Versie 5 gepubliceerd. Versie 5 vervangt Versie 4 voor alle audits vanaf 1 januari 2016.
DNV GL heeft een whitepaper opgesteld en beschikbaar gesteld over de belangrijkste verschillen. Download hier de whitepaper 'Verschillen tussen BRC-IoP versie 5 en versie 4'.

Download whitepapers 216x36

De volgende stappen naar BRC Packaging certificering?