DNVGL.NL

BRC certificering (BRC Food)

Nieuwe BRC versie 8

De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt bijvoorbeeld in Nederland door grote retailers nadrukkelijk geëist.

Wat is BRC certificering?

BRC staat voor British Retail Consortium. De BRC-standard for Food beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt bijvoorbeeld in Nederland door grote retailers nadrukkelijk geëist. De producent of leverancier hoeft maar één BRC-audit te doorlopen en kan met één rapport alle afnemers bedienen.  

Hoe kunt u uw organisatie voor bereiden op BRC certificering?

Om ervoor te zorgen dat u klaar bent voor BRC certificering kunt u onze whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' raadplegen. Hierin kunt lezen welke stappen essentieel zijn in het certificatietraject.  

Download whitepapers 216x36

Voordelen van BRC certificering door DNV GL: 

  • Onze auditoren zijn geregistreerd bij de BRC-organisatie en alle DNV GL-auditoren hebben langjarige praktische werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie; 
  • DNV GL is geaccrediteerd, de BRC-certificaten worden daarom door alle bij BRC aangesloten supermarkten geaccepteerd; 
  • Wij kunnen de BRC certificatie-audits in combinatie uitvoeren met onder andere ISO 9001, ISO 22000, HACCP en IFS-audits; 
  • In Nederland alleen al heeft DNV GL meer dan 290 BRC- en 100 BRC-IoP certificaten uitgereikt;
  • DNV GL is een van de meest vooraanstaande certificeerders in de voedingsmiddelenindustrie in Nederland; 
  • U kunt voorafgaand aan de certificatie-audit een proefaudit laten uitvoeren. Een proefaudit is een voorbeoordeling van uw managementsysteem. 

Vraag hier een vrijblijvende offerte op voor BRC certificering. 

Offerte aanvragen

ISO 22000 & FSSC 22000 certificering

De voedingsindustrie wacht al jaren op de uniformsering van de audits door grotere klanten. Britse, Nederlandse, Belgische, Franse, Duitse retailers en andere afnemers hebben elk hun manier en hun ‘kwaliteits-en hygiënegids’ om de leverancier te beoordelen. Gevolg: Veel inspecties bij steeds dezelfde producenten, geen eenduidige standaard waartegen getoetst werd en daardoor hoge kosten voor iedereen. Het werd hoog tijd om het aantal audits per bedrijf te reduceren, de auditoren op elkaar af te stemmen en een duidelijk, uniform eisenpakket op te leggen aan de fabrikant, waar ook ter wereld gevestigd. Daarom zijn de ISO 22000 en FSSC 22000 ontwikkeld.

BRC-IOP certificering

De BRC-IOP certificering is gericht op het hygiënisch produceren van verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingssector.

BRC en HACCP certificering

De BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met de HACCP. Zo wordt in de BRC ook een risicoanalyse volgens de HACCP geëist en dienen de kritische voedselveiligheid punten (CCP’s) in het productieproces aantoonbaar geborgd te worden. De BRC eist echter meer op het gebied van hygiëne en bouwtechnische aspecten. Als HACCP gecertificeerd bedrijf dient u dus extra zaken geregeld te hebben en deze extra zaken dienen ook geaudit te worden. De audit van BRC certificering kan met een periodieke of hercertificatie HACCP audit gecombineerd worden. Zie ook ISO 22000, IFS en FSSC 22000 certificering.

De volgende stappen naar BRC certificering? 

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: