DNVGL.NL

BRC certificering (BRC Food)

De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt bijvoorbeeld in Nederland door grote retailers nadrukkelijk geëist.

Neem contact op:

contact dnv gl Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 010 - 2922700.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen
DELEN:
PRINTEN:
Nieuwe BRC versie 8

Wat is BRC certificering?

BRC staat voor British Retail Consortium. De BRC-standard for Food beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt bijvoorbeeld in Nederland door grote retailers nadrukkelijk geëist. De producent of leverancier hoeft maar één BRC-audit te doorlopen en kan met één rapport alle afnemers bedienen.

Hoe uw organisatie voor te bereiden op BRC certificering?

Raadpleeg onze 10 stappen naar certificatie. Vraag hier vrijblijvend een offerte op voor BRC certificering.

Voordelen van BRC certificering door DNV GL: 

  • Onze auditoren zijn geregistreerd bij de BRC-organisatie en alle DNV GL-auditoren hebben langjarige praktische werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie; 
  • DNV GL is geaccrediteerd, de BRC-certificaten worden daarom door alle bij BRC aangesloten supermarkten geaccepteerd; 
  • Wij kunnen de BRC certificatie-audits in combinatie uitvoeren met onder andere ISO 9001, ISO 22000, HACCP en IFS-audits; 
  • In Nederland alleen al heeft DNV GL meer dan 290 BRC- en 100 BRC-IoP certificaten uitgereikt;
  • DNV GL is een van de meest vooraanstaande certificeerders in de voedingsmiddelenindustrie in Nederland; 
  • U kunt voorafgaand aan de certificatie-audit een proefaudit laten uitvoeren. Een proefaudit is een voorbeoordeling van uw managementsysteem.

Whitepaper Conversietabel Verschillen tussen BRC 7 en BRC 6 Food versie 6

Onze auditoren hebben een tabel opgesteld met hierin alle verschillen tussen de BRC 7 en BRC 6. Download hier de whitepaper over de Verschillen tussen BRC 7 en BRC 6 Food versie 6.

Download whitepapers 216x36


ISO 22000 & FSSC 22000 certificering

De voedingsindustrie wacht al jaren op de uniformsering van de audits door grotere klanten. Britse, Nederlandse, Belgische, Franse, Duitse retailers en andere afnemers hebben elk hun manier en hun ‘kwaliteits-en hygiënegids’ om de leverancier te beoordelen. Gevolg: Veel inspecties bij steeds dezelfde producenten, geen eenduidige standaard waartegen getoetst werd en daardoor hoge kosten voor iedereen. Het werd hoog tijd om het aantal audits per bedrijf te reduceren, de auditoren op elkaar af te stemmen en een duidelijk, uniform eisenpakket op te leggen aan de fabrikant, waar ook ter wereld gevestigd. Daarom zijn de ISO 22000 en FSSC 22000 ontwikkeld.

BRC-IOP certificering

De BRC-IOP certificering is gericht op het hygiënisch produceren van verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingssector.

BRC en HACCP certificering

De BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met de HACCP. Zo wordt in de BRC ook een risicoanalyse volgens de HACCP geëist en dienen de kritische voedselveiligheid punten (CCP’s) in het productieproces aantoonbaar geborgd te worden. De BRC eist echter meer op het gebied van hygiëne en bouwtechnische aspecten. Als HACCP gecertificeerd bedrijf dient u dus extra zaken geregeld te hebben en deze extra zaken dienen ook geaudit te worden. De audit van BRC certificering kan met een periodieke of hercertificatie HACCP audit gecombineerd worden. Zie ook ISO 22000, IFS en FSSC 22000 certificering.

De volgende stappen naar BRC certificering?