DNVGL.NL

Van BRC 6 naar 7

DELEN:
PRINTEN:
ViewPoint - the DNV GL - Business Assurance customer community
In januari 2015 is de nieuwe revisie, BRC versie 7 gepresenteerd.
  • Gepubliceerd:
  • Auteur:
  • Unit: Business Assurance

BRC versie 7

Dit is de opvolger van BRC versie 6. De eerste audits tegen de nieuwe BRC 7 zullen per 1 juli 2015 worden uitgevoerd. Alle certificaten die zijn uitgegeven volgens BRC versie 6, blijven ten minste geldig voor de duur die vermeldt staat op het certificaat.  BRC is de grootste norm in de voedingsmiddelen industrie, met wereldwijd meer dan 17.000 certificaten. De standaard beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die leveren aan de Retail sector.  Incidenten zoals het "paardenvlees schandaal" en de veranderende behoeften van de bedrijven, hebben geleid tot een nieuwe versie van de BRC Global Standard for Food Safety. Met de deelname van de leidende foodretailers en andere bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie is er nu een nieuwe versie van de BRC, versie 7.

Download de conversietabel met de belangrijkste verschillen tussen de BRC 6 en BRC 7

DNV GL heeft een whitepaper opgesteld waarin de belangrijkste verschillen tussen BRC 7 en BRC 6 worden weergegeven. Download hier de conversietabel

Belangrijkste wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de huidige versie zijn de nieuwe boordelingssystematiek en de nadruk op integriteit en productauthenticiteit, welke door de gehele norm zijn opgenomen.  Daarnaast zijn er nieuwe hoofdstukken toegevoegd die betrekking hebben op:

  • Klantgerichtheid en communicatie van de klanteisen;
  • Etikettering en controle van verpakkingen;
  • Product authenticiteit, rechtsgeldigheid en claims.
Hieronder een overzicht van de onderdelen van de norm waarin wijzigingen plaatshebben:
  • Traceerbaarheid en Authenticiteit;
  • Hoog risico / hoge attentiewaarde;
  • Labelen en product verandering;
  • Producten die worden verhandeld;
  • Modulaire aanpak;
  • Certificaten Graduation;
  • Stijl van de controles.