DNVGL.NL

DNV GL - Business Assurance: updates en beschikbaarheid van onze diensten omtrent COVID-19

Sea Land Sky - Broader view

Deze pagina is speciaal gecreëerd om u te informeren over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de diensten van DNV GL - Business Assurance naar aanleiding van de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) en zal regelmatig worden bijgewerkt.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 30/04/2020.

DNV GL Group volgt de situatie van COVID-19 op de voet en blijft onmiddellijk actie ondernemen om de gezondheids- en bedrijfsrisico's in verband met onze activiteiten te beheren en de samenleving te beschermen.

ALGEMENE INFORMATIE OMTRENT COVID-19

Informatie
Informatie
Sinds het begin hebben de Crisis Management Teams op lokaal en Group niveau richtlijnen gegeven voor preventieve maatregelen. We blijven continu werken om de besmetting met het virus binnen onze terreinen te voorkomen. Onze primaire focus blijft liggen op de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, partners, klanten en hun families. Daarnaast streven we ernaar om de veiligheid voorop te stellen, onze activiteiten zo min mogelijk te verstoren en de bedrijfscontinuïteit van klanten te ondersteunen. We hebben de volgende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken en mensen te beschermen:  
  • Reisbeperkingen.
  • Beperkte aanwezigheid van onze medewerkers op kantoor en het zoveel mogelijk werken vanuit huis. 
  • Gebruik van virtuele communicatiemiddelen voor online klantenvergaderingen en audits op afstand (Remote Audits), webinars en online interne en externe vergaderingen.
  • Uitgebreide informatie over preventieve maatregelen zoals hygiëne en beschikbaarheid van handreinigers.
  • Voortdurende informatie over de situatie, richtlijnen voor specifieke gebieden en informatie over hoe men zich dient te gedragen in geval van symptomen.
  • Verhoogde hygiënecontroles en preventiemaatregelen op kantoor.
Voor al onze bedrijfsactiviteiten volgen wij nauwlettend de berichtgevingen en richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Instructies en richtlijnen voor alle medewerkers worden gecoördineerd door ons crisisteam. Ook worden er extra hygiëne- en preventieve controles ingezet in gebieden waar het virus zich verspreidt.

DNV GL AUDITS, INSPECTIES EN CERTIFICERING

Informatie
Informatie
Om onderbrekingen in de supply chain te beperken, zijn we in nauw overleg met accreditatieinstellingen, systeemeigenaren en andere belanghebbenden over hoe we de geldigheid van certificaten kunnen garanderen. Naarmate de situatie vordert, zullen we onze interne protocollen voortdurend aanpassen om ervoor te zorgen dat mensen beschermd worden en we onze klanten kunnen helpen om hun supply chain operationeel te houden.
  • Ons doel is om samen met onze klanten de continuïteit en validiteit van uitgegeven certificaten proberen te waarborgen.
  • Wanneer het uitvoeren van een audit/inspectie/verificatie op locatie niet mogelijk is, bieden wij een oplossing aan voor het uitvoeren van de activiteiten op afstand. Overleg hiervoor met uw Lead Auditor.
  • Voor overige vragen over bedrijfscertificeringen kunt u contact opnemen met marcom@dnvgl.com

DNV GL TRAININGEN

Informatie
Informatie

Door de ontwikkelingen omtrent het COVID-19 virus hebben wij besloten alle trainingen t/m 16 juni klassikaal te annuleren. Om ervoor te zorgen dat u de training toch gewoon vanuit huis kunt volgen bieden wij al onze trainingen online aan. Daardoor kunnen de trainingen gewoon door gaan! Net als op locatie zullen de trainers u vol enthousiasme vertellen over de verschillende onderwerpen binnen de norm. Momenteel wachten wij de ontwikkelingen rondom COVID-19 af en houden wij u op de hoogte of de open trainingen na 16 juni weer klassikaal of ook online plaats zullen vinden.

Hopelijk zien en spreken wij u online!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 010 29 22 706 of mail RotterdamTraining@dnvgl.com

Bekijk onze trainingspagina hier.

Lees hier de ervaring van de online training Incidentenonderzoek d.m.v. de SOAT methodiek.

REMOTE AUDITS

Informatie
Informatie

DNV GL voert ook remote audits uit. Een remote audit is een audit die op afstand wordt uitgevoerd, zonder dat de inhoud van de audit afwijkt van een traditionele audit op locatie. Via een digitale omgeving en met behulp van de juiste audiovisuele middelen wordt er geauditeerd. Lees hier hoe een remote audit in zijn werk gaat.

Bent u benieuwd naar de ervaring met remote audits?

Lees hier de ervaring van lead auditor Albert Zwiesereijn bij A.Hak.

Lees hier de ervaring van Lead Auditor Leon van Eemeren bij Forbo Siegling B.V.

Bekijk hier al onze andere remote diensten. 

CERTIFICATEN IN DE VOEDSELSECTOR

Informatie
Informatie

In de voedsel sector is het cruciaal om de on-onderbroken voedselvoorziening te waarborgen en tegelijkertijd ook de voedselveiligheid te garanderen. Bij DNV GL realiseren we ons welke impact dit heeft op uw bedrijfsactiviteiten en dat er veel wordt gevraagd van u en uw collega's. DNV GL volgt op dit vlak de richtlijnen van het Global Food Safety Initiative, het GFSI. Deze bepaalt de kaders waaraan schema’s zoals BRC, IFS en FSSC 22000 zich weten te houden. Belangrijkste doel is om de continuïteit en validiteit van een uitgegeven certificaat zoveel mogelijk te waarborgen.

Voedselveiligheidsnormen, gelinkt aan GFSI, mogen niet worden uitgevoerd middels een remote audit. Dit geldt voor: IFS, BRC en FSSC. Bedrijven die gecertificeerd zijn voor een van deze normen krijgen een risk assessment. Tijdens deze risk assessment wordt o.a. gekeken hoe de organisatie omgaat met Covid-19. Wanneer er wordt voldaan aan de voorwaarden van de risk assessment, wordt het huidige certificaat verlengt met een periode van 6 maanden. Binnen 6 maanden na de risk assessment dient de gehele audit te worden uitgevoerd.

Door de vele wijzigingen door Covid-19 in de verschillende schema's heeft DNV GL een serie webinars georganiseerd. Op deze pagina kunt u de eerder gegeven webinars terugkijken.

CONTACT

Informatie
Informatie

Arjen de Keizer

Manager Marketing & Communication

E-mail: arjen.de.keizer@dnvgl.com

Mobile +31 (0) 6 538 26771