Procedure melden van incidenten/recalls

Binnen de foodsector geldt een verplichting van het melden van recalls en incidenten. Lees hier hoe de procedure voor recalls en incidenten werkt.

Food chain traceability

Bij de standaarden BRC Food, BRC Agents & Brokers, BRC Storage & Distribution, BRC Packaging, BRC CP, BRC-IoP, IFS Food, IFS Broker, IFS Logistics, IFS HPC, ISO 22000, FSSC 22000, HACCP en/of FAMI QS, is er een meldingsplicht bij recalls. De wijziging in de normen geeft aan dat u bij een eventuele formele recall verplicht bent DNV GL hiervan ook op de hoogte te brengen. Naast het verplicht melden van recalls, is het nu ook verplicht om overige voedselveiligheidsincidenten te melden. DNV GL heeft als uw certificerende instelling de onderstaande werkwijze opgesteld.

Kijk hier voor de recall procedure voor GMP.

Waarom moeten recalls/incidenten gemeld worden?

Binnen de norm bent u verplicht een recall (terugroeping) of voedselveiligheidsincident van een product binnen drie werkdagen bij uw certificerende instelling te melden. Dit zodat geverifieerd kan worden of de juiste corrigerende maatregelen genomen zijn.

Procedure bij het melden van recalls

  1. Stuur de melding van de recall naar het email adres FoodSafetyStandards.Milan@dnvgl.com en aan uw lead auditor (in de CC). We vragen u de e-mail in het Engels op te stellen.
  2. De volgende gegevens dienen opgenomen te worden in de e-mail: Onderwerp e-mail: Product recall – Naam Land - Naam bedrijf
  3. De melding moet de volgende zaken bevatten:      
1. Soort incident
2. Datum van terugroepactie (recall) of incident: YYYY-MM-DD
3. Reden van recall of incident
4. Betrokken producten: naam product inclusief lotcode/batchcode en omvang betrokken lotcode/batchcode
5. Beschrijving van de eerste corrigerende maatregelen
6. Genomen stappen en activiteiten t.a.v. het incident
7. Onderliggende oorzaak van het probleem
8. Preventief actieplan
9. Datum eerstvolgende audit
10. Norm(en) waartegen de organisatie bij DNV GL gecertificeerd is

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over de meldingsplicht of de procedure bij het melden van recalls en incidenten, dan kunt u terecht bij uw lead auditor. In dit geval kunt u uw vraag het beste per e-mail sturen.

Overzicht normen in de food

Wilt u een overzicht van alle food normen op het gebied van certificering? Bekijk hier het overzicht van food normen.

Offerte aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Trainingsaanbod

Bekijk hier het volledige trainingsaanbod

Certificeringstraject

Uw certificatietraject bij DNV GL in stappen

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief

Gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om certificaten te verifiëren

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken

Klanten cases

Waarom deze klanten voor DNV GL kiezen

Contact

Heeft een vraag voor ons?